Flaggdager og merkedager i mai


Oversikt over de røde dagene i mai

Oversikt over de tre viktigste dagene i mai.

Mai er straks her, og vi gleder oss over stadig lysere dager. Blomster og planter som spirer og gror, fuglene kvitrer og alle (ihvertfall mange) er glade for at våren nå er her.

Visste du at...

...navnet MAI egentlig kommer av det latinske gudenavnet Maius? 1. mai var det fest for Maius og gudinnen Maia. Herfra stammer også uttrykket "å maie seg ut", som egentlig betyr å pynte seg til vårfesten 1. mai.

Røde dager i Mai

Mai er kjent for sine "røde dager", der kontoret og butikkene er stengt, skoleelever og barnehagebarn har fri. Det kan være lurt å merke av disse dagene i kalenderen, om du ikke allerede har gjort det. Du som er så heldig å ha en 7.sans eller en annen norsk kalender, har allerede disse spesielle dagene merket som rødt. 

Vi gir deg likevel oversikten over de unike mai-dagene:

Arbeiderklassens internasjonale kampdag

  • Fredag 17. mai - Grunnlovsdag 🇳🇴Hipp hurra hurra hurra! 

Norges nasjonaldag som feires for at Norge fikk sin egen grunnlov. (1814)

Dagen markeres til minne om Kristi himmelfart, 40 dager etter oppstandelsen

 

Andre viktige dager

I tillegg til de røde dagene, har mai også andre viktige dager som er verdt å merke seg. 8. mai er Frigjøringsdagen (1945) som markerer frigjøringen av Norge etter den tyske okkupasjonen. 8. mai markeres også Veterandagen for å hedre deltagere i 2. verdenskrig, FNs fredsbevarende styrker og andre internasjonale operasjoner. 

Navnedager

Mai er også full av navnedager, som er en fin anledning til å gi noen litt ekstra oppmerksomhet, en klem og gode ord. Almanakkforlaget er produsent, utgiver og eier av navnedagsrekkefølgen i Norge, så de fleste produktene fra 7.sans inneholder oppdaterte navnedager. Ta gjerne en titt på om noen du kjenner har navnedag i dag, eller i mai. 

Mer info om bevegelige hellidager, flaggregler og lignende finner du på hjemmesiden vår. 


Legg igjen en kommentar


Kommentarer må godkjennes før de publiseres